1. CreATE

Primul pas în designul unui program de wellness este, desigur, crearea conceptului din spate. Identificarea unui brand pentru program, congruent cu misiunea și valorile companiei, setarea unor obiective foarte clare și a indicatorilor care dau valoare inițiativei. Este o etapă extrem de importantă și, dacă o omiteți, va trebui să reveniți la ea mai târziu, cu mai mult efort și resurse. În plus, dacă nu stabiliți această linie de pornire, va fi imposibil să evaluați succesului programului și să vă folosiți de feedback pentru ajustări ulterioare.

  1. OperATE

Odată ce ați stabilit cum va arăta programul de wellness, puteți trece mai departe la etapa de implementare efectivă a activităților. Gândiți un plan pe termen lung și asigurați-vă că toate activitățile sunt aliniate cu obiectivele setate. Începeți să faceți research pentru furnizori externi, acolo unde resursele interne sunt insuficiente și stabiliți împreună cu ei un calendar de implementare. Alegeți cu mare atenție zilele și orele la care programați activități, astfel încât să fie accesibile unui număr cât mai mare de angajați, în cel mai potrivit moment cu putință pentru ei.

  1. MotivATE

Al treilea “ATE” este unul vital, dar adesea trecut cu vederea, pentru că are un caracter ușor paradoxal. Deși programele de wellness sunt gândite pentru angați, pentru binele și fericirea lor, asta nu înseamnă că ei se îngrămădesc să participe. Ba din contră! Adesea pare că informația trece pe lângă ei. Ar fi bine să înțelegeți, încă de la început, că wellness-ul este un maraton, nu un sprint. Oamenii au nevoie de timp pentru a adopta un comportament nou și de a accepta o schimbare în cultura organizației, fie ea și una benefică. Așa încât trebuie să fiți inventivi la capitolul stimulente.  Căutați variante concrete prin care să îi atrageți la programe. Atenție, însă, să nu cădeți în capcana stimulentelor perpetue. Optați pentru stimulente extrinseci care să impulsioneze doar participarea inițială, iar apoi orientați-vă către stimulente intrinseci care să susțină schimbarea pe termen lung.

  1. EducATE

Puteți realiza toate acestea construind programe care educă. Unul dintre scopurile programelor de wellness este conștientizarea angajaților cu privire la faptul că sunt responsabili de propria lor sănătate și bunăstare. Dacă reusiți să faceți asta și le puneți la îndemână și cunoștințele sau instrumentele necesare pentru adoptarea de noi comportamente sănătoase, atunci v-ați îndeplinit misiunea.

  1. CommunicATE

Desigur, tot ceea ce creați și implementați trebuie comunicat într-un mod simplu, prietenos și ușor de înțeles. Evitați exprimările directive și țineți întotdeauna cont de următoarea statistică: aveți la dispoziție 2.7 secunde să captați atenția. Comunicați, deci, ce este mai important acolo unde exista șansele cele mai mari ca mesajul să fie perceput. Începeți emailurile cu ideea principală, evidențiați cuvintele cheie pe un afiș și concentrați mesajul astfel încât să poată fi replicat la o discuție scurtă în lift.

  1. EvaluATE

Ultimul pas este acela al evaluării programului de wellness. Vă amintiți de obiectivele pe care le-ați setat în prima etapă? Este momentul să aflați dacă le-ați îndeplinit. Bineinteles, puteti și chiar este recomandat să aveți  evaluări periodice care să vă permită să ajustați programul din mers, astfel încât să vă asigurați că atingeți țelurile. Și chiar dacă acest lucru nu se întâmplă, nu vă descurajați. Întoarceți-vă la primul pas și vedeți ce puteți modifica, pe baza feedback-ului, astfel încât programul să aibă succes.

Respectând aceste etape cheie  în construcția și implementarea unui program de wellness aveți șanse maxime ca resursele alocate să genereze cel mai mare ROI cu putință. În primii ani, țintiți mai degrabă obiective de participare și implicare, iar începând cu anul al treilea puteți să vă gândiți și la ROI.