Liderii organizației joacă un rol vital în succesul unui program de corporate wellness. Și, desigur, ne gândim în primul rând la alocarea resurselor. Orice program de wellness trebuie să primească acceptul echipei manageriale. Dar implicarea merge mai departe de atât.

Liderii sunt exemple pentru angajații pe care îi conduc și ei TREBUIE să participe la activitățile de wellness, dacă vă doriți să generați schimbări reale în companie. Statisticile arată că managerii sunt responsabili de 70% din variațiile de scor atunci când se evaluează implicarea angajaților. Deci ei trebuie să fie vârf de lance pentru orice program de wellness.

Angajamentul liderilor merge, însă, și mai departe. Odată lansate inițiativele de wellness, s-ar putea să descoperiți politici organizaționale incongruente cu noua abordare. Poate identificați, de exemplu, nevoia de a trece de la program fix, la program flexibil. Este, uneori, o tranziție complexă, și întotdeauna imposibilă fără susținere managerială. La fel ca orice altă schimbare de cultură în cadrul companiei.
Începeți, deci, procesul de conștientizare la vârful piramidei și croiți-vă drum către bază.

Wellness-ul este un maraton, nu un sprint.